STA VOOR
JE STRAAT

Javastraat

De laatste jaren is de Javastraat sterk in ontwikkeling. In de Straatgerichte Aanpak willen we het unieke karakter van de Javastraat behouden en versterken. Hoe kunnen ondernemers profiteren van de toenemende drukte, zonder verlies van de eigen identiteit of variatie in het aanbod. Zodat de Javastraat een straat blijft voor alle bewoners en haar buurtfunctie behoudt?

In de Javastraat hebben we een team opgezet en werken we samen met een groep betrokken bewoners en ondernemers in team Javamix!

Samen hebben we de identiteit en het gezamenlijke profiel van de Javastraat ontwikkeld. Hierin staan onze ambities en acties die de identiteit van de straat versterken.

 

Ons team werkt aan deze acties.

Wil je ook helpen of meedoen?

Neem contact op met ons!

SOLIDAIR

DIVERS

DYNAMISCH

Kom in contact ons Team Javastraat!

Meer weten over de aanpak in de Javastraat?

Ondernemers van de Javastraat

Wil je weten welke ondernemers er allemaal in de Javastraat zitten?
Kijk op onze blauwdruk. Deze werken we elk seizoen bij met alle ontwikkelingen en nieuwe ondernemers.

Neem ook eens een kijkje op de website van de ondernemers van de Javastraat!

Staat van de Winkelstraat

Vlak voor de coronacrisis publiceerde de gemeente de ‘Staat van de Winkelstraat’. Daarin is onderzoek gedaan naar koopgedrag en waardering van het gebied door de bezoekers.

Het 'dashboard winkelgebieden' van de gemeente Amsterdam beschikt over veel data en informatie van het winkelgebied.

Start en acties
Team Javastraat

Alle basisinformatie hebben we verzameld in een eerste samenvatting. Ook hebben we met ons Team Javastraat korte termijn acties bepaald en de wensen voor de langere termijn. Deze zijn richtinggevend en zorgen voor een eerst aanzet tot een goede samenwerking. De korte termijn acties pakken we samen op waar dat al mogelijk is.

Identiteit
van de Javastraat

Wat maakt de Javastraat nu precies de Javastraat?
In een aantal werksessies met bewoners en ondernemers
hebben we de identiteit van de Javastraat ontwikkeld.
Lees het 'Verhaal van de Javastraat' en ontdek waar de Javastraat voor staat!

Gezamenlijk profiel van de Javastraat

Het profiel van de Javastraat geeft een weergave van de identiteit met de kernwaarden die voor de Javastraat staan. Ook onze gezamenlijke visie & uitdaging + onze ambities en acties om de kernwaarden te behouden en te versterken staan in dit document.

20220613_195502

In actie!

In 2022 hebben we naast de structurele acties ook een aantal mooie activiteiten met elkaar opgezet om de identiteit te versterken:

- De Javaspeeddate waarin ondernemers, bewoners en ambtenaren elkaar beter leerden kennen en in gesprek gingen over de kernwaarden van de straat en ideeën hebben uitgewisseld.

- De grote Java Buurt BBQ tijdens het Indische Buurtfestival om de verbinding tussen bewoners en ondernemers te versterken.
Bekijk de foto's van onze activiteiten hieronder!