STA VOOR
JE STRAAT

Javastraat

Afgelopen jaren is de Javastraat sterk in ontwikkeling. In de Straatgerichte Aanpak willen we het unieke karakter van de Javastraat, met een mix van oude en nieuwe ondernemers, graag behouden en versterken. Hoe kunnen ondernemers profiteren van de toenemende drukte, zonder verlies van eigen identiteit of van variatie in het aanbod, zodat de Javastraat een winkelstraat blijft voor alle buurtbewoners?

 

In de Javastraat hebben met een groep bewoners en ondernemers de identiteit en gezamenlijke ambitie ontwikkeld. 


Komende periode gaan we met ons team ‘De Javamix’ aan de slag met acties waarmee we de identiteit van de Javastraat versterken. Dit doen we niet alleen maar juist met de ondernemers en bewoners in de straat. Daarom starten we met speeddates om elkaar beter te leren kennen en om goede ideeën en acties te verzamelen.


Wil je ook meedoen? Neem contact op met je straat!

Kom in contact met Team Javastraat!

Meer weten over de aanpak in de Javastraat?

Ondernemers van de Javastraat

Wil je weten welke ondernemers er allemaal in de Javastraat zitten?
Kijk op onze blauwdruk. Deze werken we elk seizoen bij met alle ontwikkelingen en nieuwe ondernemers.

Neem ook eens een kijkje op de website van de ondernemers van de Javastraat!

Staat van de Winkelstraat

Vlak voor de coronacrisis publiceerde de gemeente de ‘Staat van de Winkelstraat’. Daarin is onderzoek gedaan naar koopgedrag en waardering van het gebied door de bezoekers.

Het 'dashboard winkelgebieden' van de gemeente Amsterdam beschikt over veel data en informatie van het winkelgebied.

Start en acties
Team Javastraat

Alle basisinformatie hebben we verzameld in een eerste samenvatting. Ook hebben we met het Team Javastraat korte termijn acties bepaald en de wensen voor de langere termijn. Deze zijn richtinggevend en zorgen voor een eerst aanzet tot een goede samenwerking. De korte termijn acties pakken we samen op waar dat al mogelijk is.

Identiteit van de Javastraat

Wat maakt de Javastraat nu precies de Javastraat? In een aantal werksessies met bewoners en ondernemers hebben we de identiteit van de Javastraat ontwikkeld. Lees het hele 'Verhaal van de Javastraat' en ontdek waar de Javastraat voor staat!