STA
VOOR JE
STRAAT

Samen houden we de winkelstraten van Amsterdam aantrekkelijk. Daarom bundelen we de krachten van ondernemers, gemeente en pandeigenaren in de ‘Straatgerichte Aanpak Aantrekkelijke Winkelgebieden’.


Met elkaar ontwikkelen we een gezamenlijke toekomstvisie en een actieplan.

Samen signaleren, kansen pakken, vooruit kijken en elkaar versterken voor een aantrekkelijk winkelgebied. Doe je ook mee?

Deelnemende stadsstraten

De straten van de Straatgerichte Aanpak, zijn niet zomaar ‘gekozen’. Deze stadsstraten zijn allemaal belangrijke verbinders door de stad; dynamisch, met een belangrijke functie voor de woonbuurten eromheen en gelegen binnen in de 19e-eeuwse gordel van Amsterdam. Deze straten zijn continu in beweging. Op dit moment ontstaan er uitdagingen door verandering in het koopgedrag, de opwaardering van de buurt met nieuwe groepen bewoners en de aanloop van bezoekers. Ook de coronacrisis zorgt ervoor dat we extra alert moeten zijn op het behoud van de buurtfunctie, mogelijke ondermijning en extra leegstand. Ook zit er in deze straten energie en zijn ondernemers verenigd of gaan daarmee aan de slag. Dat bepaalt ook in welke fase en hoe actief de Straatgerichte Aanpak in een straat is.

Ik wil meedoen!

Ben je ondernemer, gemeente of pandeigenaar? Klik op je straat en neem contact op met de straatmanager of de gebiedsmakelaar.

Ik heb een vraag

Heb je een vraag over de Straatgerichte Aanpak, neem dan contact op met CENTRUMXL
Contact